17 Eylül 2012 Pazartesi

THE NEWSROOM KONUSU

2012 yılının en iyi yapımlarından biri diyebiliriz The Newsroom'a , Çoğu kişi diziyi değerlendirirken bunun bir dizi olduğu gerçeğini dikkate almayıp 7.bölümdeki iğrenç "vatanseverliğe" takılıp kalıyor.

The Newsroom'un en büyük farkındalığı konusunun değişik olması, yani rakip dizilerden herhangi birine benzememesi, konu ve konsept itibariyle kendini ayrıştırması, orijinal olması, bakir bir alana el atması ilk ve en büyük artısı. kısacası; evet, konusu ilgi çekici. Olayları ele alışına gelir isek. Konsept seçimi, kullanılan uslup gerçekten çok iyi
The Newsroom'un kerametlerinden biri de derinliğe sahip olması. en başta, "habercilik" dediğimiz olgu var işinde. Bu habercilik denen işin etiği var, metodu var, bilimi var, etkisi var; var da var. ve dizide bu karışık ağ üzerine kurulu. öte yandan bu karışık habercilik işleri haricinden bir "ilişkiler ağı" var. işi bayık romantik dizilere götürmeden, makul ölçüde ilerleyen bir ağ. özellikle will ile mackenzie arasında olup bitenler, olayın içine psikolojik okumaların girmesi.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder