14 Haziran 2013 Cuma

12.DOKTOR KİM OLACAK

Uzun zamandır dillerden düşmeyen ve bu sene sonunda gerçekleşeceği yoğun bir şekilde tartışılan Matt Smith’in Doctor Who’daki geleceği konusu netleşti. Matt Smith ve BBC’nin dün yaptığı açıklamaya göre bu seneki Noel özel bölümünün ardından Doctor Who yeni bir zaman lorduna ihtiyaç duyacak.

Doctor Who benim için bir aktör ve adam olarak oyuncu kadrosundan ekibine ve fanlarına kadar mükemmel bir deneyim oldu. Doctor Who’yu gerçek anlamda benimsemek ve izleyecilere ulaştırmak için her gün yorulmadan çalışan oyuncu kadrosuna ve ekibine minnettarım. Çoğuyla çok iyi arkadaş olduk ve geçtiğimiz dört yıl içinde elde ettiklerimizle gurur duyuyorum.
Steven Moffat gibi eğlenceli, aklınızı çelen ve mükemmel senaryolar çıkaran bir yapımcıya sahip olmak kariyerimin en harika ve ödüllendirici mücadelesiydi. Steven’la çalışmak bir ayrıcalık ve zevkti, iyi bir arkadaş ve Doktor için parlak bir dünya oluşturmaya devam edecek.
Doctor Who’nun fanları diğer dizilerin fanlarından çok farklı, daha önce hiç görmediğim şekilde giyinip kuşanarak yüksek sesle bağırıyorlar, dizinin tarihi hakkında bilgileri var (ve dizinin daha çok geleceği hakkında spekülasyon yapıyorlar).
Bana olan ithafınız gerçekten olağanüstü. 11. Zaman Lord’unun vücut bulmasındaki desteğiniz için çok teşekkür ederim, görevimi henüz tamamlamadığımı söylemeliyim – 50. yıl ve Noel özel bölümleri için döneceğim.
“Bu rolü oynamak, mükemmel oyuncuların mirasını devam ettirmek ve Tardis’i ‘zencefil, burun ve imkansız olan’a karşı nöbette yönetmek benim için bir onurdu. Ancak gitmeniz gerektiğinde, gidersiniz ve Trenzalore çağırır. Teşekkürler. Matt.”
10. doktoru canlandıran David Tennant’tan görevi alırken, Doctor Who’da rol almadan önce diziyi hiç izlemeyen Smith’in bu yüzden çok zorlanacağı düşünülüyordu. Ancak Smith’in oynadığı ilk bölüm yayınlandıktan sonra fanların endişeleri yerini Moffat’ın iyi bir seçim yaptığını söylemesine bıraktı ve Smith de iyi bir Doktor oldu. Bu sayede dizi daha da ilerlemiş oldu.

12. Doktor’un kim olacağı konusuna gelirsek, Noel özel bölümünde yeni Doktor izleyicilerle tanıştırılacağını söylemeliyiz. 2010 yılında Yeni Yıl Bölümü’nde en genç Doktor olarak görevi devralan Smith, bir Doctor Who geleneği olarak yine bir Yeni Yıl bölümüyle görevini yeni Doktor’a devredecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder