16 Ağustos 2012 Perşembe

DEXTER 6.SEZON DEĞERLENDİRMESİ

Showtime kanalının lokomotif dizisi çok yakında 7.sezonu ile bizlerle olacak, şimdi kısaca 6.sezonu kısaca hatırlamaya ne dersiniz;
Şuna  emin olun ki hepimizin nefeslerini tutarak soluk soluğa izlediği bir sezon oldu.

Dexter ruhunu iyil etmesiyle  girer sezona. herşey dağilmamiştir. oğlu harrison için ayakta kalir ve hayatinin merkezine onu koyar. çok sevimli, ilgili, şefkatli bir baba.
Bu yaşına kadar varlığına inanmadığı  tanri ile buluşması, onu anlamaya çalişmasi, en azindan inanmayi denemesi. onun bu gelgitleri, çok değişik şeyler oldu bu sezon.
Hayatına bir rahibi katması  ruhunun derinliklerini göstermeden arkadaşinin kendisinin görmesi, sam'in ona ilgisi, şefkati ayri güzeldi. belki onun sayesinde oğlunun karakterini şekillendirirken, neleri yapmamasi gerektiğini gördü. en azindan o'nu tek bir alana yönlendirmeyecek, içindeki bütün değerlere sahip çikmaasi gerektiğini gördü. ve onun sayesinde dayanişmayi öğrendi.


Kendisini tanri'nin elçisi sanmiş şizofren'in yaptiklari akil almazdi. nasil bir psikopatliktir ki, birlikte olduğu kizi kirlendin artik sen diye öldürdü. ablasini fahişe olarak gösterip kıydı.

Sezonun sonlarına doğru gelirken maskelerden kurtulan travis'in katliamlarina devam etmesi, arkasinda biraktiği izler. ya o değilde o deccal resmi harbiden çok komikti. dexter eminim o resmi beğenmediğinden dolayi onu tahrip etmiştir.

6.sezonun en güzel yani debraydi. debra ve hirsi. erkek debra, kadinsal duygulardan, triplerden arinmiş, net debra. ağzi bir kadina yakişmayacak kadar kötü olan debra. birinci sezondan itibaren kendisini ilişkilerinde dikiş tutturamamiş, ama kariyerindeki basamaklari koşarak giden bir kadin gördük. her ne kadar sadece özel ajan lundy'i terketmemiş gözüksede onunla birlikte olma isteği hiçte normal olmayan bir tutumdu. lundy'i sadece sevgili olarak sevmediğinin onu herşeyin yerine koyduğunun farkindaydi. bütün ilişkilerinde- lundy dişinda, lundy onu terketti, daha doğrusu terketmek zorunda kaldi- terketti. başarili olamadi.
6 sezon boyunca izleyicinin farkinda olduğu, ama bir tek debra'nin kendisine itiraf etmediği dexter aşki ortaya çikti. aslinda onun aşkindan dolayi yanliş adamlarin peşinden gittiğini kuzu kuzu psikoloğuna itiraf etti. gördüğü rüyadan sonraki tepkisi çok komikti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder