26 Ağustos 2012 Pazar

FRİNGE DÜNDEN BUGÜNE

Fringe yakında 5.sezonun Etta adlı 1.bölümüyle yakında tekrar ekranlarda olacak. Fringe'nin konusunu kısaca hatırlayalım isterseniz.FBI ajanı olan Olivia Dunham, danışman olarak görev yapan çatlak bilim adamı doktor walter bishop ve yine danışman olarak görev yapan zeki, pratik ve cesur peter bishop ülkede gerçekleşen enteresan olayları fringe bölümü kontrolünde incelerler. Evvela klasik gibi görünen bu konu karakterlerin farklılığı ve akıl almaz olayların gerçekmişçesine anlatılmasıyla tam bir seyir zevki yaşatır. Fringe'nin bu kadar sevilmesinin en önemli nedenlerinden biri de çeşitli türleri içinde barındırması. aksiyon, drama, gerilim, korku bilimkurgu her şey var. bir sahne sizi son derece gererken, biraz sonra walter'ın sahnesiyle gülebilirsiniz. bilimkurgu oranı da çok iyi ayarlanmış dizide. ayrıca bazı olayların ipuçlarını çaktırmadan vermesi ve 3-5 bölüm sonra bunu görünce alınan haz da oldukça fazla. dizinin izlediğimiz kısmının nerede geçtiğini mekanın üzerine yazılması ise başta garip gelse de sonradan hoşuna gidiyor insanın.

Olivia Dunham rolüyle Anna Torv'u izliyoruz. Mimiklerine o kadar hakim ki sadece yüzüne bakarak hangi evrenin oliviası olduğunu anlayabilirsiniz. ayrıca yaşadığı olaylar sebebiyle duygularını anında anlarsınız.

Walter Bishop'u ise sevmemenize imkan yok.Başlarda belki biraz abartılı gelebilir davranışları ve hareketleri fakat izledikçe aslında ne kadar iyi oynadığını göreceksiniz.Karakteri  John Noble canlandırıyor.

Peter Bishop ise hemen hemen tüm davalarda zekası ve cesurluğuyla öne çıkıyor. aslen başarılı bir dolandırıcı olan peter sadece babasını bir dava için akıl hastanesinden çıkarmaya gelmiştir fakat sonrasında fbi danışmanı olarak işe başlar.


ajan broyles, nina sharp ve observerlar da yardımcı rollerde oldukça iyi işler çıkaran oyunculara sahipken david robert jones, lincoln lee gibi zaman zaman gördüğümüz karakterlerle de dizinin oyuncu seçimini ne kadar ciddiye aldığını görebiliriz.

.

sonuç olarak iddialı oyunculukları, iyi bir senaryo ve kurgusu, sıkmayan bölümleri ve walterıyla kesinlikle izlenesi bir dizi. yeni sezonu da sabırsızlıkla beklemekteyiz efenim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder