14 Şubat 2013 Perşembe

SPARTACUS 3.SEZON GİDİŞATI HAKKINDA


Spartacus 3.sezonu tam gaz devam ediyor. Özgürlüğüne kavuşturulan kölelerin sayısı arttıkça yeme, içme, barınma gibi ihtiyaçları karşılamak haliyle iyice zorlaşıyor ve spartacus bu temel ihtiyaçlarla ilgilenmek zorunda kalıyor. ama bir yandan da üzerilerine gelecek daha büyük bir orduya karşı kendi ordusuna katılacak yeni ve yetenekli savaşçılara ihtiyacı var. ilk zamanlardaki ekibin çoğu gayet iyi eğitimli gladyatörlerden oluştuğu için daha dayanıklı, daha kompakt, hızlı ve kodu mu oturtan bir gruptu ve yönetmesi de eğitmesi de daha kolaydı. ama şimdi savaşçı özelliğinde olmayan, sadece hizmet etmeye alışmış bir çok köle de aralarına katılıyor. ve de bu kölelerin içinde hangilerinin savaşmaya yeteneği olduğuna daha düne kadar efendilerinin evlerinde hizmetkar kadrosunda olan naevia ve nasir karar veriyor, eğitimlerini bu ikisi veriyor. oenomaus olsaydı hem savaşmaya yeteneği olanı gözünden tanırdı, hem eğitim sürecinde hepsini zımba gibi yapardı hem de işin felsefesine dair bilgece tespitleri ile özgürlüğüne yeni kavuşmuş, bir nevi sudan çıkmış balık misali olan köleleri manen de eğitirdi. olay sadece spartacus'un her bölüm vuku bulan gergin bir olayın üzerine vereceği 3-5 satırlık vaaza bakmazdı.

diğer yandan oenomaus hem gannicus'un hem de crixus'un sonsuz saygısını kazanmış birisi olarak, olası fikir ayrılıklarını, sürtüşmeleri önleme ve spartacus'le beraber sağduyunun sesi olma konusunda da müthiş önemli bir görev üstlenirdi.

bir diğer faydası ise, spartacus her tür riskli ortama giderken yanına en yetenekli ve en güvendiği adamlar olan gannicus, crixus ve agron'u almak istiyor ama en azından birini arkada bırakması lazım ki kalanlara liderlik etsin. bu üç adam arasında gannicus'un otoriteyle arası hiç iyi değil ki kendisi bir otorite figürü olsun, crixus kazanılan zaferlerle beraber the undefeated gaul ünvanlı günlerinin ona zerk ettiği kibirli hallerinden ötürü ne oldum delisi olabiliyor, agron ise hem fevri hem sıfır diplomasi insanı olduğu için anında kavgaya meyilli. yani aslında hiçbiri lider olacak tipte değiller. bu işi de en iyi kotaracak olan oenomaus olurdu.

velhasıl spartacus sura'sını kaybettiği için romalılarla bu kavgaya tutuştu ama -bana göre- oenomaus'u kaybettiği için kaybetmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder