19 Nisan 2013 Cuma

DEFİANCE KONUSU



Bir süpernova patlaması sonucunda kendi güneş sistemleri yok olan Votanlar, yüzyıllar süren bir yolculuğun ardından 2013 yılında Dünya’ya ulaşıyorlar. Dünya’daki en gelişmiş canlılar olan insanlarla buraya yerleşmek adına görüşmeler başlıyor ve bunun sonucunda küçük bir grup Votan’ın Dünya’ya yerleşmesine izin veriliyor. Bu sırada, uzay gemilerinde yer alan uyku formundaki milyonlarca Votan’ın da Dünya’ya yerleşmesi için görüşmeler devam ediyor. Yıllar geçtikçe, gerilim de tırmanıyor ve en sonunda 2023 yılında bir Votan büyük elçisinin bir insan tarafından suikasta kurban gitmesiyle, Votanlar ile insanlar arasındaki gerilim had safhaya çıkıyor.
2030 yılında uyku formundaki Votanlar’ı taşıyan bu uzay gemilerinden biri, bilinmeyen bir sebepten yeryüzüne düşüyor ve bunun sonucunda bu gemide yer alan binlerce Votan hayatını kaybediyor. Bu olay yüzünden Votanlar’la insanlar birbirini suçlayadursun, gemiden yayılan kimyasallarla Dünya’nın dengesi bozuluyor. Yeryüzünde, kocaman çukurlar ve yeni dağlar oluşmaya başlıyor. Gezegene yayılan Votanlar’ın bitki ve hayvan türleri, Dünya’dakilerle karışarak korkunç mutasyonlara uğruyorlar. Bunun sonucunda, yeni ve tehlikeli yabani türler oluşuyor. Kısacası Dünya tam anlamıyla, 2 tür için de yaşanmaz bir hal alıyor. Bu olayların ardından en sonunda, insanlar ve Votanlar barışı sağlayarak ayakta kalmayı başaran birkaç hükümet olarak ittifak kuruyorlar.
İşte hikaye, tüm bu olayların ardından 2046 yılında, insanlar ile Votanlar arasında bir sınır şehri olan Defiance’ta geçiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder