18 Nisan 2013 Perşembe

THE WALKİNG DEAD 3.SEZON HAKKINDA

Normalde ilk iki sezon durgun başlamış, fakat sonradan açılmıştı. 3.sezon ise tam tersi müthiş başlayıp aynı şekilde müthiş bir hayal kırıklığıyla da sona erdi. Halbuki bir 4.bölüm var dı ki değme dizilerin sezon finalleri halt etsin yanında. Dizi bu sezon 4.bölümde çıtayı öyle bir yükseltti ki sonrasında bu çıtanın altında ezildi.
 Diziye ne olduysa aradan sonra oldu. Rick ve Vali çatışması derken koca bir sezonu ziyan ettiler. Dizi aradan sonra öyle bir tepetaklak oldu ki normalde sezon finallerinde oldukça güzel kapanışlar yapardı. bu kez sezon finalinde bile toparlayamadı. normalde rick ve ekibi bulundukları yeri terk edip yolculuğa çıkar yeni mekan arayışlarına girerlerdi fakat bu kez görülen gene hapishanede kalacaklar. açıkçası dizi her ne kadar aksiyon/gerilim fazla vermese de verdikleri anda çok iyi verebilmeleri ve yeri gelince gerilimi yükseltmeleriyle takdirimi kazanıyordu. ama 3.sezon fiyaskosundan sonra dizi tam gözümde değerlenmek üzereydi ki gene en başa döndü.
 Aslında gerçekten de güzel şeyler anlatıyor dizi en başından beri. diyor ki: korkulacak olan zombiler değil, insanlar. 2.sezonda başlayan insan öldürme bu sezon rick ve ekibi tarafından hız kesmeden devam etti. aslında pek çoğumuz vali tarafına kötü gözle baksak da rick tarafının da farkı yok. mahkumları öldürüp, arabalarına almadıkları gencin çantasını yağmalamak için duruyorlar. insanların grubunu koruması, kendisini güvende hissetmesi için yapılanlar insanoğlunun özünü veriyor aslında. valinin de rick'in de yaptığı aynı şey. guruplarının güvenliğini sağlayabilmeleri için her şeyi yapmaları.
 Bu sezon özellikle andrea üzerinden arada kalmanın ne kadar kötü bir şey olduğunu da gördük. taraf olmazsan bertaraf olursun sözü tam andrea'nın durumunu özetliyor. kimsenin ölmemesi için çabalarken ölen kendisi oldu. tıpkı 2.sezondaki yaşlı adam gibi. andrea, lori gibi önemli karakterlerin ölümünden sonra yeni sezonda diziye önemli yüzler katılır kanımca.
 Bu sezona  16 bölüm fazla geldi. 10-12 bölüm tam kararında olurdu. Son olarak ilgimi çeken bir ayrıntı: sezon zombinin gözüyle açıldı, sezon finali de valinin gözüyle














 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder